Címkék

agy (1) alkatrész (3) aprk (1) bikecheck (7) bmx (76) cikk (4) dirt (47) hátsó (1) képek (1) mtb (66) park (74) srtreet (0) street (47) szavazás (2) trukk (2) verseny (6)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bikecheck + interjú: Nagy Alex

2010.09.10. 19:23 aztech

 

 

Szia! Mit lehet rólad tudni?

Szia! Mostanában csak a versenyekre koncentráltam, és a barátaimmal jártuk az országot versenyekről versenyekre jártunk. Kicsit turnézgattunk a Gyulabike csapattal, aminek én is tagja vagyok.Nagyon sok helyen megfordultunk, és bicikliztünk a nyáron! Sikerült egy szponzort szerezzek, és most az Ő alkatrészeire építettem össze az új biciklimet, amit köszönök neki! Remélhetőleg télen sikerül picit az új trükkökre koncentráljak, és jövőre szeretnék versenyt nyerni és külföldi versenyen részt venni mint például a Vienna Air King,és AKOD.

Mesélj hogy sikerült szponzort szerezned? Itthon elég nehéz a profiknak is...

Ez egy elég hosszú történet. Egyik ismerősöm úgymond jóba van egy külföldi céggel, akitől alkatrészeket szokott rendelni és be ajánlott a cégnek.Küldött ki rólam képeket meg a videómat ami nem rég készült el, és akkor felkerestek engem és tulajdonképpen így sikerült a dolog.

Mondhatjuk szerencséd volt. Mi a véleményed az itthoni lehetőségekről? pro és kontra.

Igen nagy szerencsém volt.Hát ebben az évben kezdtem el Pro kategóriába versenyezni, és mit ne mondjak nem egyszerű! Én személy szerint sokkal könnyebbnek hittem a magyar MTB Profi kategóriáb de csalódtam, de örülök mert így minden verseny egy kihívás számomra. Itthon nagyon nehéz úgy felfejlődni, főleg alföldön, hogy nagyon kevés jó hely van, ami meg jó oda el kell utazzak.Itthon mostanába nem hallanék olyan dolgokról,hogy valamelyik nagyobb cég támogatna MTB srácokat. Nagyon a bmxet nyomják, és rengeteg versenyen MTB kategóriát nem is indítanak ami szerintem nem valami jó, de sajnos ez van. Aki eddig is MTB-vel gurult ez után nem fog váltani!

Helyi csapat milyen? Hol szeretsz bicajozni?

Nagyon jó a helyi csapatunk! A Gyulabike csapat rengeteg versenyen részt vett és együttesen mentünk versenyekre és nem maradt itthon senki! Összetart a csapat és ez nagyon jó dolog. Minden olyan helyen ahol nagyokat lehet ugratni! Mostani kedvencem a kecskeméti free line se pályája ahol a srácok összehoztak egy elég jó hangulatos, és nagy dirt ugratókból álló dirt sort! Ha tehetem összeszedek pár barátot és átugrok Kecskemétre!

Mi a véleményed a Budapest és vidék "vitárájáról"?

Budapesten rengeteg jó rider és pálya van. Budapest teljesen más világ mint az alföld! Az alföldön nagyon kevés trailses , dirtes arc van. Itt van például Békéscsaba ahol már a gs-be járnak inkább az emberek mint hogy pályát építsenek.Itt inkább park a menő és a bmx.Aki MTb-vel az vagy épít magának pár haverjával pályát, vagy pedig parkozik.Teljesen más Budapest mint a vidék.Gyulabike tagjai közül is nagyon sokan a nagyvárosba tanulnak és kevesen maradtunk aki kitudna járni pályát építeni de rajta vagyunk, hogy legyenek az országhoz színvonalas pályáink!

kérdéscsokor Eriktől (Szeged 26" MTB):
Naponta mennyit bicózol?
Iskolával mennyire tudod összeegyeztetni a montit?
Álom trükk - best trick?
Versenyen mennyi para van benned?

Sajnos elkezdődött az iskola és lekellett csökkentenem a biciklizést.Ha hazaérek a suliból, és az idő is engedi felpattanok a bicajra és elmegyek olyan helyre ahol ugratni lehet és gyakorolni.Hétvégén meg ha jó idő van akkor mind a két napom adott a biciklizésre , és ki is használom.
Mostanába nagyon sokat fejlődtem, és próbáltam új trükköket.Most szeretném beadni a dupla vázpörit, és most csak ez motivál.
Versenyen elég sok, mivel mostmár Pofi kategóriába indulok és vannak nállam sokkal jobbak, és parázok mikor megyek fel a gyorsítókra. De ha felértem ez elmúlik, bemondják a nevemet és már indulok is. Nem gondolkozom a parán csak próbálok mindent minél szebben kivitelezni, és szebben véghezvinni.

Sérülések? (a teljesség igénye nélkül)

Sajnos most volt egy kisebb sérülésem. A volt hátsó agyam csavarja beszakította a bukósisakomat és felsértette a fejbőrömet. Összevarták, de komolyabb probléma nem volt szerencsére.

Zenével vagy nélküle? Ha igen miféle-fajta muzsika?

Csak akkor biciklizem zenére, amikor gyakorolok.Versenyen nem bicajozom zenére, bár rá akarok állni. Mindent meghallgatok, csak pörgős legyen.

Végére az elmaradhatatlan: köszönetnyilvánítás.

Köszönet annak aki támogatott a biciklizésembe, és sok új trükköt és rengeteg jó hangulatos bicajozást kínánok nektek. Vigyázzatok magatokra!

+bónusz, Erik nem tud leállni:
"ha itt lesz szegeden vagy találkozunk kecsón segit e begyurni a vpt, 360 no hand-et meg a szaltót?"

persze segítek begyúrni, egyeztetünk időpontot és összefutunk majd, bár egyik sem egyszerű trükk.

Bikecheck:

Váz: NS Majesty superstar kormánycsapággyal

Villa: 09 Fox 36 van R

kormány+ stucni: Truatív holzfeller

ülés+üléscső: Colony

Kerekek: hátsó: Ns Rotary agy, MTX felni, DT küllők, Race King gumik
                 első: Ns Rotary agy, MTX felni, DT küllők, Race King gumik
hajtás: ody wombolt hajtókar, superstar lánctányér

Fék: Avid code

 

 

1 komment

Címkék: mtb bikecheck

A bejegyzés trackback címe:

https://aztech.blog.hu/api/trackback/id/tr792286977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szép a bicó nagyon szép:)(Y)
bónuszhoz: hát 180null kéz megy csk nem tom h tudnék többet forogni, vpt elrugom meg valamennyire el is forgatom de nincs mtb-s h megmondja mit hogy kéne h bejöjjön legalább mellém, szaltóhoz meg egyátalán semmi tapasztalatom 1×-2× próbáltam kecsón de nem ment.
süti beállítások módosítása